Staigmena duonos kepėjams Panevėžyje: ir vėl pakilo algos

Staigmena duonos kepėjams Panevėžyje: ir vėl pakilo algos

Panevėžyje įsikūrusios „Vilniaus duonos“ kepyklos darbuotojai vidurvasarį sulaukė malonios staigmenos – jiems jau antrą kartą šiais metais pakeltos algos. Nuo šiol „Vilniaus duonoje“ dirbančių panevėžiečių atlygiai iš esmės suvienodinti su sostinės kepyklos darbuotojų.

Kaip pasakoja bendrovės „Vilniaus duona“ komercijos direktorius Gražvydas Jukna, atlygio už darbą padidinimo sulaukė visi kepyklos Panevėžyje gamybos ir ekspedicijos sektorių darbuotojai.

Pirmąkart algos šįmet jiems pakeltos dar sausį, antrą – nuo liepos 1-osios. Po dviejų pakėlimų darbuotojų atlygiai išaugo beveik 10 proc.

„Pastarieji metai „Vilniaus duonos“ kepyklai buvo ypač sėkmingi. Pernai mūsų pardavimų pajamos išaugo net 7 proc. ir, užimdami beveik 40 proc. visos šalies duonos rinkos, toliau galime drąsiai vadintis pirmaujančiu kepėju. Savo sėkmę aiškiname paprastai – atsižvelgiame į pirkėjų lūkesčius ir nepaliaujame kurti juos patenkinančios produkcijos. Tačiau už puikius rezultatus pirmiausia dėkojame savo darbuotojams ir jiems skubame atsilyginti“, – sako G. Jukna.

Komercijos direktorius priduria, kad perskaičiuojant darbo užmokesčius nepamiršti liko ir kiti „Vilniaus duonos“ darbuotojai – algos šįmet jau dusyk pakeltos ir dirbantiesiems kepykloje Vilniuje.

Taip pat įvertinta ir bendrovės administracija, jai atlygiai padidėjo metų pradžioje.

Darbuotojų atlyginimų peržiūras „Vilniaus duona“ dukart per metus įgyvendina jau trečius metus iš eilės. O šįmet smarkiai pakėlusi darbo užmokesčius, „Vilniaus duona“ tapo viena pirmųjų bendrovių Lietuvoje, kuri savo veiksmais su kaupu patvirtino naujausias ekonomistų prognozes.

Dar birželio pabaigoje Lietuvos bankas paskelbė, kad šįmet darbo užmokestis šalyje vidutiniškai augs apie 7,6 proc. Taigi metams vos įpusėjus „Vilniaus duona“ tokią prognozę net viršijo.

Šiuo metu „Vilniaus duonoje“ iš viso dirba 406 žmonės. Kepykloje Panevėžyje gamybos ir ekspedicijos padaliniuose dirba 185 darbuotojai, kepykloje sostinėje – 145 darbuotojai. UAB „Vilniaus duona“ administracijoje dirba 76 darbuotojai.

Uždirba kaip vilniečiai

Pasak „Vilniaus duonos“ komercijos direktoriaus G. Juknos, padidinti kepyklos Panevėžyje darbuotojų atlygiai tapo ir reikšmingu žingsniu siekiant išspręsti Lietuvoje gają problemą – pastebimą ryškų atlygių dydžių atotrūkį tarp regionų ir sostinės gyventojų, kuriems įprasta uždirbti daugiau.

Panevėžiečių atlygiai už darbą kepykloje šįmet pakelti tiek, kad iš esmės suvienodėjo su dirbančiųjų sostinėje.

„Kelti darbuotojų atlyginimus pirmiausia motyvuoja mūsų, kaip atsakingo darbdavio, interesas užtikrinti darbuotojų gerovę. Neretai vidutinis atlyginimas regionuose yra mažesnis nei už tą patį ar panašų darbą mokamas vidutinis atlygis sostinėje. Nors, palyginti darbo užmokesčius Vilniaus ir Panevėžio „Vilniaus duonos“ kepyklose, atotrūkis nebuvo didelis, vyraujančios produktų ir paslaugų kainos visoje šalyje yra iš esmės vienodos ar labai panašios, taigi jaučiame įsipareigojimą būti sąžiningi prieš visus savo darbuotojus ir atsiskaitydami už darbą neskirstyti jų pagal regionus“, – sako G. Jukna.

Motyvuoja priedais

Vis dėlto konkurencingas atlygis už darbą – ne vienintelis „Vilniaus duonos“ būdas motyvuoti darbuotojus. Bendrovės komercijos vadovas pasakoja, kad kiekvieną mėnesį darbuotojų pastangas „Vilniaus duona“ įvertina piniginiais priedais, išmokamais už pasiektus rezultatus.

Pasak G. Juknos, tokius priedus kas mėnesį gauna kiekvienas kepyklos darbuotojas, mat išpildyti įprastus keliamus reikalavimus nėra sudėtinga.

„Be to, turime ir atskirą piniginį fondą, skirtą naudoti susidūrus su darbuotojų asmeninio gyvenimo pokyčiais. Pavyzdžiui, kiekvienam darbuotojui skiriame vienkartinę premiją gimus vaikui, vienišus tėvus papildomai remiame Rugsėjo 1-osios proga, vertingą finansinę paramą teikiame ir nelaimės atveju – sunkiai susirgus ar ištikus artimojo mirčiai“, – pasakoja G. Jukna.

Kaip didelius darbo „Vilniaus duonos“ kepykloje privalumus darbuotojai įvardija ir draudimą nuo nelaimingų atsitikimų ar solidžią nuolaidą įsigyjant kepyklos gaminius.

Galop, „Vilniaus duonos“ darbuotojai ir patys pasiūlo būdų, kaip dar labiau motyvuoti, – kas dvejus metus atliekamame vidiniame nuomonės tyrime pasidalija vadovų įvertinimais, atvirai kalba apie pasitenkinimą darbu „Vilniaus duonoje“ ir teikia pasiūlymus, kaip tobulinti darbo sąlygas.

Savo ruožtu bendrovės vadovai, išanalizavę tyrimo rezultatus, kasmet parengia naują veiksmų planą, skirtą darbuotojų lūkesčiams patenkinti.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų