Rauginta imbierų gira

Rauginta imbierų gira

Ši natūraliai rauginta gira stiprina organizmą, atbaido virusus, papildo žarnyno mikroflorą gerosiomis bakterijomis. Be to, ją mielai geria ir vaikai.

Gira itin greitai užrūgsta. Šiltoje vietoje laikykite vieną dvi dienas, kai pastebėsite, kad stiklainyje burbuliuoja, – ragaukite. Jei skonis tinkamas, išpilstykite į uždaromus butelius ir pastatykite į šaldytuvą.

Girai reikės: 3 litrų drungno vandens, 250–300 g medaus, šviežios imbiero šaknies (kuo daugiau jos įdėsite, tuo intensyvesnis bus skonis, tačiau nepamirškite, kad būtent imbieras šiame recepte yra pagrindinis, tad rekomenduojame jo nepagailėti ir sunaudoti didesnį nei nykščio dydžio gabalėlį), 1 citrinos su žievele, mėgstamų prieskonių: kvapiųjų pipirų, kalendros miltelių, kmynų, kardamonų, gvazdikėlių ir pan. Prieskonių galite nenaudoti – ir be jų gira labai skani.

Medų išmaišykite drungname vandenyje, į jį sudėkite stambia trintuve sutarkuotą imbiero šaknį, smulkiai supjaustytą citriną su visa žievele, įberkite prieskonių, stiklainį uždenkite medžiagine skepetaite, servetėle ar marle ir palikite šiltoje vietoje vieną dvi dienas.

Vartokite likus 20–30 min. iki valgio.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų