Lengva vasaros vakarienė

Lengva vasaros vakarienė

Vasarą tikrai nesinori daug laiko praleisti virtuvėje. Ir ypač gaminant vakarienę – juk reikia pasidžiaugti šiltais ir dar ilgais vasaros vakarais. Bet valgyti juk norisi! Jūsų dėmesiui – keletas paprastų vakarienės patiekalų receptų.

TRAŠKI: citrininė vištiena

4 PORCIJOMS REIKĖS:

  • 2 vištienos krūtinėlių (didesnių)
  • 4 valg. š. citrinų sulčių
  • 1,5 stiklinės džiūvėsėlių
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 0.5 arb. š. pipirų
  • 1 arb. š. prieskonių vištienai
  • Šiek tiek citrininių pipirų

KAIP GAMINTI:

Vištienos filė supjaustykite išilgai perpus – išeis keturi gabalėliai.

Ant pjaustymo lentelės patieskite maistinės plėvelės, sudėkite vištienos gabaliukus, uždenkite maistine plėvele ir muškite mėsos plaktuku. Jei plėvelės neturite, galite naudoti patvaresnį plastikinį maišelį.

Į dubenėlį išspauskite citrinų sulčių, į kitą suberkite džiūvėsėlius ir išmaišykite su prieskoniais (sumaišę paragaukite, ar džiūvėselių skonis patinka, ar netrūksta druskos, prieskonių – galite koreguoti pagal skonį).

Po vieną vištienos gabalėlį įmerkite į citrinos sultis ir palikite po 2 min., tada apverskite ir palikite dar 2 minutes.

Apvoliokite džiūvėsėliuose švelniai paspausdami iš abiejų pusių. Tą patį pakartokite su kitais vištienos gabaliukais.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, išdėliokite vištieną, kad liktų tarpų, kitaip mėsa nebus traški.

Į keptuvę dėkite po du kepsnelius ir užbarstykite citrininių pipirų.

Kepkite iki tamsiai auksinės spalvos, apie 4 min., apverskite, apiberkite pipirais ir kepkite dar 4 minutes.

Kepsnelius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

Užberkite žalumynų, tiekite su citrinos griežinėliais.

 

ITALIJA: brusketa su mocarela, pomidorais ir bazilikais

JUMS REIKĖS:

  • Prancūziško batono
  • 2–3 česnako skiltelių
  • Druskos pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį
  • alyvuogų aliejaus pašlakstyti
  • 1 pomidoro
  • 150 g mocarelos sūrio
  • Saujelės alyvuogių,
  • Šviežio baziliko lapelių
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 arb. š. pomidorų padažo
  • 1 arb. š. pesto padažo

KAIP GAMINTI:

Batoną supjaustykite riekelėmis, paskrudinkite skrudintuve, kad būtų traškios.

Riekeles įtrinkite česnaku, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais.

Ištirpintą sviestą sumaišykite su pesto padažu, pomidorus bei alyvuoges susmulkinkite ir sumaišykite su pomidorų padažu.

Mocarelą supjaustykite riekelėmis.

Batono riekeles patepkite pesto mišiniu, ant viršaus uždėkite šaukštelį smulkintų pomidorų ir alyvuogių, tuomet – griežinėlį mocarelos.

Paruoštas brusketas kelioms minutėms pašaukite į orkaitę.

KLASIKA: „Cezario“ salotos su vištiena

SALOTOMS (2 PORCIJOMS) JUMS REIKĖS:

  • 300 g vištienos filė
  • 200 g „Iceberg“ salotų
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 3 riekių baltos forminės duonos
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • Šiek tiek druskos, pipirų

PADAŽUI REIKĖS:

  • 2 kiaušinių
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 50 g parmezano sūrio
  • 2 valg. š. citrinų sulčių
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 arb. š. garstyčių
  • 1 arb. š. vorčesterio padažo
  • Šiek tiek druskos

KAIP GAMINTI:

Iškepkite vištienos filė.

Batoną supjaustykite kubeliais, apšlakstykite aliejumi, sumaišytu su trintu česnaku, ir paskrudinkite apie 5 minutes.

Lėkštėje išdėliokite salotas, plonai supjaustytą arba tarkuotą sūrį, sudėkite pomidorus, supjaustytą vištieną ir skrebučius.

Padažui kiaušinius užpilkite karštu vandeniu, palaikykite minutę ir atvėsinkite.

Kiaušinius, alyvuogių aliejų, vorčesterio padažą, garstyčias, citrinų sultis, smulkintą česnaką, parmezaną ir druską sudėkite į elektrinį plakiklį ir sutrinkite.

Užpilkite salotas padažu ir išmaišykite.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų