Po sočių pietų šioje užeigoje net dviem klientams atsidūrus ligoninėje, kavinė „Gandralizdis“ uždaryta. V. Bulaičio nuotr.

Kavinės klientus susargdinti galėjo nešvara

Kavinės klientus susargdinti galėjo nešvara

Panevėžiečių pamėgta kavinė „Gandralizdis“ kurį laiką lankytojų priimti negalės. Po sočių pietų šioje užeigoje net dviem klientams atsidūrus ligoninėje, kavinė uždaryta.

Kavinė uždaryta

Kol bus laukiama laboratorijos atsakymų, ar iš tiesų panevėžiečius susargdino salmonela užkratas, įmonės darbuotojams liepta pasitikrinti sveikatą bei iš naujo išklausyti higienos įgūdžių kursus. Taip pat dezinfekuoti visas patalpas bei inventorių.

Po ketvirtadienį atlikto Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos patikrinimo paaiškėjo, kad klientus galėjo susargdinti netinkamai ruošiamas maistas.

Kaip „Sekundė“ jau rašė, ligoninėje atsidūrė du asmenys, kurie skundėsi itin aukšta temperatūra, abu sunegalavusieji vėmė ir viduriavo. Ligos simptomai labai panašūs į salmoneliozės, tačiau ligos diagnozę dar turės patvirtinti laboratorijos tyrimai. Kaip paaiškėjo, abu susirgusieji Dembavoje esančioje užeigoje „Gandralizdis“ valgė Kijevo kotletus.

Aptiko šiurkščių pažeidimų

Ketvirtadienį kavinės tikrinti atvykę maisto inspektoriai užtruko visą dieną. Paimti tyrimams paviršių ploviniai, maisto gamybai naudojami kiaušiniai ir vištienos filė mėginiai. Kaip teigė Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pavaduotoja, valstybinė maisto produktų inspektorė Jūratė Vaitiekūnienė, kavinėje nustatyta šiurkščių pažeidimų, kurie, manoma, galėjo lemti ligą.

Per patikrinimą nustatyta kryžminė tarša – ant stalo, kur pjaustoma žalia mėsa, laikoma gruzdintuvė, kur ir buvo verdami Kijevo kotletai. Be to, nepaženklintas indas, kuriame ruošiamas kiaušinio plakinys, taip pat nepaženklinta dėžė su atvėsinta vištienos filė. Tokių pat dėžių yra daugiau, tad neaišku, kas buvo su jomis daroma“, – nustatytus pažeidimus vardijo J. Vaitiekūnienė.

Tikrins dar kartą

Viena iš „Gandralizdžio“ darbuotojų nebuvo pasitikrinusi sveikatos ir neturėjo higienos įgūdžių kursų pažymėjimo. Tad įmonė yra įpareigota atlikti dezinfekciją, o darbuotojai privalo iš naujo išklausyti higienos įgūdžių kursus. Tik susitvarkius vėl bus iš naujo tikrinama kavinė ir sprendžiama, ar leisti jai atnaujinti veiklą.

Rezultatai paprastai būna po penkių dienų, nes salmonela bakterijoms užaugti reikia laiko. Taip pat dar lauksime darbuotojų bakteriologinių tyrimų rezultatų. Po profesionalios dezinfekcijos vėl atliksime tyrimus ir jeigu viskas bus gerai, tuomet bus leista atnaujinti kavinės veiklą“, – teigė J. Vaitiekūnienė.

Gandralizdžio“ atstovai atsiriboja tylos siena. Įmonės vadovas atsisakė pakomentuoti situaciją kavinėje.

Per pastarąsias dvi savaites tai jau ne pirmas atvejis, kai panevėžiečiai susargdinami kavinėje ruoštu maistu. Tik šios savaitės viduryje buvo leista vėl duris klientams atverti kavinei „Forto dvaras“, kur dėl salmoneliozės protrūkio buvo susirgę net devyni asmenys – darbuotojai ir klientai.

Komentarai

  • Įdomu kaip čia viskas išsispręs. Nes tikrai man patinka ten važiuoti.

  • Yra ir daugiau susirgusiu, tik ne visi kreipesi i gydymo istaigas

Rodyti visus komentarus (2)

Atsakymas į Lina komentarą Atšaukti atsakymą

Daugiau leidinio naujienų