Dvaro naujovė – atvira lauko virtuvė

Dvaro naujovė – atvira lauko virtuvė

Lengvas brizas ir kūną šildanti saulė vilioja leisti laiką gamtoje. Vasarą, pirmai progai pasitaikius, nemaža dalis šalies gyventojų traukia užmiesčio link. Vandens pramogos, aktyvi veikla gamtoje dažnai vainikuojama ant grilio keptais patiekalais.

Tiems, kurie neturi galimybės patys išsikepti gardžiu dūmu kvepiančių kepsnių ar daržovių, tenka dairytis į vietines kavines bei restoranus. Nuo šiol šį malonumą gomuriui gali pasiūlyti ir vos už 14 kilometrų nuo Panevėžio įsikūręs Bistrampolio dvaras.

Dvaro valdytojas, kunigas Rimantas Gudelis sako, jog įdiegti naujovę dvaro virtuvėje nusprendė dėl itin svarios priežasties – noro, kad apsilankę svečiai išvyktų pasisėmę kuo geriausių emocijų ir gastronominių įspūdžių.

Jau keleri metai Bistrampolio dvaras savaitgaliais sulaukia lankytojų antplūdžio, turistų, kurių akį traukia įspūdingas pastatų kompleksas ir ne ką mažiau patrauklūs virtuvės šedevrai.

„Vasarą, ypač savaitgaliais, dvaro centriniuose rūmuose vyksta labai daug renginių. Žmonės mums patiki svarbiausias savo gyvenimo šventes: vestuves, krikštynas, įvairius jubiliejus, giminių susitikimus ir kitas ne mažiau įsimintinas datas. Dėl to visas mūsų restorano kolektyvas būna sutelkęs dėmesį į šventės dalyvius“, – sako jis.

Tad tam, kad kiti į dvarą atvykę lankytojai neliktų nusivylę, nuspręsta papildyti virtuvės šefų komandos gretas.

Prie vairo – kaimynai iš Ukrainos

Pasidalyti savo patirtimi ir žiniomis atvyko du ne vienerių metų patirtį virtuvėje turintys šefai iš Ukrainos, Kijevo. R. Gudelis patikino, jog surasti gerą šefą Lietuvoje – sunki užduotis, tad imta dairytis į kaimynines šalis.

„Surasti darbuotojų Ukrainoje sunku nebuvo – juk mūsų ir jų atlyginimai skiriasi beveik du kartus, o ir jiems norėjosi išbandyti savo jėgas, pamatyti, kaip atrodo mūsų šalies virtuvė“, – sako jis.

Virtuvės meistrai iš Kijevo tikina, jog aklimatizacijos etapas – jau praeityje ir dvare, kuriame laikinai apsigyveno, jaučiasi kaip namuose.

„Ukrainiečiams patiems leidome sudaryti meniu. Jų iniciatyva bus galima paragauti šašlykų, jautienos, kiaulienos, vištienos. Taip pat ir rečiau pasitaikančio grilio patiekalo – keptos skumbrės. Galbūt ateityje meniu keisis, atsiras dar įvairesnių skonių“, – vardija R. Gudelis.

Grilyje keptais patiekalais bus galima pasimėgauti kiekvieną penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį. Tikimasi, jog grilio sezonas užsitęs ir lauke keptu maistu bus galima mėgautis ne tik vasarą, bet ir žiemą.

Galerija

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų