Maisto spalva veikia ligonius

Maisto spalva veikia ligonius

Osakos (Japonija) medicinos centro specialistai atliko labai įdomų tyrimą – pabandė išsiaiškinti, kaip maisto spalvos veikia įvairius ligonius.

Paaiškėjo, kad baltos spalvos produktai – pienas ir pieno gaminiai, ryžiai, česnakai, baltagūžiai kopūstai – ramina, mažina dirglumą, taip pat pašalina per inkstus toksiškas medžiagas.

Žali produktai – brokoliai, lapinės salotos, žalieji žirneliai, žalios paprikos – teigiamai veikia smegenų funkciją, mažina nervinę įtampą. Žalios spalvos augaluose esantis chlorofilas, kuris gaminasi veikiant saulės energijai, stimuliuoja raudonųjų kraujo kūnelių formavimąsi ir aktyvuoja imuninę sistemą.

Geltonos spalvos produktai – citrinos, ananasai, bananai, kukurūzai, sūris ir kiaušinių tryniai – stimuliuoja maisto virškinimą, gerina apetitą ir padeda valyti kraują.

Oranžinės daržovės ir vaisiai – morkos, abrikosai, mandariniai, apelsinai – padeda regeneruoti nervų ląstelėms, gerina nuotaiką, slopina galvos skausmą ir pagelbėja inkstams pašalinti toksiškas atliekas.

Raudoni produktai – burokėliai, paprikos, pomidorai, braškės – stimuliuoja medžiagų apykaitą, be to, gerina kraujotaką, didina protinį darbą dirbančių žmonių darbingumą.

Mėlyno atspalvio produktai – vynuogės, slyvos, mėlynės – turi labai daug biologiškai aktyvios medžiagos antocionino, apsaugančios kraujagysles ir pastebimai pagerinančios regą.

Remdamiesi šiais japonų mokslininkų atradimais, medikai rekomenduoja: raudonos spalvos sultis gerti žmonėms, kenčiantiems dėl padidėjusio kraujospūdžio ir sergantiems širdies ligomis; oranžines sultis – ligoniams, kamuojamiems kraujagyslių spazmų ir įvairių depresijų; geltonos sultys padeda sergantiesiems reumatu ir skrandžio opa.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų