„Yes.design.architecture“ archyvo nuotr.

Perujietiškais prieskoniais pagardintas lietuvių kurtas interjeras sužavėjo Vokietijos komisiją

Perujietiškais prieskoniais pagardintas lietuvių kurtas interjeras sužavėjo Vokietijos komisiją

Lietuvių interjero dizainerių duetas „Yes.design.architecture“ sulaukė tarptautinio pripažinimo. Bendras interjero dizainerių Gretos Valikonės ir Indrės Barauskaitės projektas – „Pachamama“ restorano interjeras tapo vienu iš „German Design Award 2020“ nominantų.

„Yes.design.architecture“ interjero dizainerės sako, kad apdovanojimai svarbu, tačiau jie yra už tai, kas jau padaryta, o dueto tikslas kuriant – žvelgti į priekį. Kūrėjoms geriausias apdovanojimas – jausmas, kad viską padarė teisingai ir rezultatas sulaukia teigiamų atsiliepimų iš lankytojų ar gyventojų.

Interjero dizainerių komanda įvertinimo sulaukė už praėjusiais metais Vilniaus centre duris atvėrusio restorano „Pachamama“ interjerą. Kaip sako kūrėjos, šis projektas buvo ypatingas nuo pat pradžių – viskas prasidėjo nuo koncepto paieškų, jo kūrimo. Pasak jų, tai nėra standartinė, tiesiog teisingai ar madingai įrengta vieta. Norėta, kad šioje erdvėje svečias gali pajusti kitos kultūros skonį, nuotaiką.

„Yes.design.architecture“ archyvo nuotr.

Perujietišką nuotaiką lankytojams siekta sukurti nuo pat pirmos akimirkos, vos įžengus pro duris. Vietoje standartinio tambūro įėjimui dizainerės pasirinko skliauto formą. Taip siekė sukurti jausmą, kad lankytojas į restoraną patenka lyg pro urvo angą.

Interjero dizainerės šmaikščiai priduria, kad įrengiant šį restoraną jo kūrė tikrąja to žodžio prasme, nes beveik visi restorano elementai yra unikalūs, pagaminti, o ne pirkti parduotuvėse. Sienos klijuotos tradiciniais Peru raštais margintais tapetais, kilimai – tam tikriems regionams būdingais piešiniais. Šviestuvus iš bambukų ir virvių pynė lietuvių menininkės.

„Yes.design.architecture“ archyvo nuotr.

„Yes.design.architecture“ studijos kūrėjos sako, kad norėjo naudoti tik natūralias medžiagas, todėl visi stalai pagaminti tik iš akmens arba medžio.

Iššūkius interjero dizainerėms formavo ir pats restorano formatas: dieną – tai vieta pietums, vakare – draugų susitikimams, šokiams.

Pasak interjero dizainerių, toks konceptas labai pasiteisina. Kuriant restorano interjerą reikėjo pagalvoti apie galimą išplanavimą, kuris tiktų tiek patogiai pavalgyti, tiek pašokti. Dėl to buvo pasitelktas zonavimas, skirtingų tipų baldai, atsisakyta tradicinių restoranų baldų ir pasirinkta daugiau minkštų, „lounge“ tipo detalių.

„Yes.design.architecture“ archyvo nuotr.

Kuriant restorano interjerą pasitelkta ir daug skirtingo tipo apšvietimų: foninis, techninis, akcentinis apšvietimas, šviečiančios lubos, šviesa nukreipta į svarbius elementus (pavyzdžiui, į raštuotus tapetus), apšvietimas maistui, dekoratyvi LED šviesa, kelių tipų terasos šviesos. Pasak „Yes.design.architecture“ komandos ši apšvietimo įvairovė padeda sukurti skirtingas nuotaikas.

Galerija

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų