Leono Garbačausko fotografija

Natūralus tęsinys: darni išorės ir interjero visuma

Natūralus tęsinys: darni išorės ir interjero visuma

Šiame, šimtamečio ąžuolo saugomame name, „A3D“ architetai sukūrė darnią išorės ir interjero visumą. „Pastato eksterjere plieno skardos lakštais apdailinti namo stogai apgaubia ir įrėmina betono konstrukcijų sienas. Horizontalūs betono klojinių raštai pratęsiami ir namo viduje – taip architektūra tarsi tampa pilnavidurė, persipina per visą pastato tūrį“, – sako projekto autoriai Aurėjos Šlančės ir Mariaus Šlančiaus.

Nenusižengdami vientisumo principui, interjero autoriai stengėsi atsižvelgti ir į klientų norus bei vizijas. Šiame projekte ypatingas dėmesys skirtas vandens zonoms: baseinui kieme, pirmajame aukšte esančiai pirties zonai. Architektė, interjero dizainerė A. Šlančė sako, kad toks dėmesys neatsitiktinis, mat namo šeimininkas – vandensvydžio sportininkas, Lietuvos vandensvydžio sporto federacijos komisijos narys – yra aistringas vandens stichijos gerbėjas.

Leono Garbačausko fotografija

Kurdami interjerą architektai atsisakė pernelyg išdailinto, sterilaus įvaizdžio. Dėl šios priežasties matome natūralias, papildomai neapdorotas betono konstrukcijų sienas. Jos derinamos su natūralaus medžio plokštėmis, kurios interjerui suteikia jaukumo ir šilumos. „Pirmo aukšto grindims pasirinkta balta išliejamo betono danga atsveria sienų apdailos medžiagų sunkumą“, – kalba architektų komanda.

Pirmame aukšte projektuotojai suplanavo laisvai išdėstytas pereinamas skirtingos paskirties patalpas. Visos jos išveda į kieme esančią terasą su baseinu. Atsisakę masyvių pertvarų idėjos, architektai erdves atskyrė fragmentais: virtuvę nuo valgomojo skiria didelė šviesios plokštės ūkine spinta, o siaurą valgomąjį nuo svetainės – židinys. Kad jaukiai spragsinčia ugnimi būtų galima mėgautis ne tik vakarieniaujant, židinys dvipusis, matomas ir iš valgomojo, ir iš svetainės.

Leono Garbačausko fotografija

„Namo gyventojai norėjo namuose jautis patogiai ne tik patys, bet ir didesnėje kompanijoje. Šiam tikslui tarnauja aštuonvietis valgomojo stalas, taip pat erdvi virtuvė su sala“, – kalba A. Šlančė ir M. Šlančius.

Virtuvėje įrengtoje ūkinėje spintoje, po lygiomis plokštumomis slepiasi buitinė technika ir kiti daiktai. Tai padeda padeda išlaikyti švarią erdvę ir neblaško dėmesio.

Baltoje svetainėje dėmesį patraukia mėlynas paveikslas, kuris atliepia už lango esantį baseiną ir išduoda šeimininkų aistrą vandens stichijai.

Leono Garbačausko fotografija

Pro meistriškai suguldyto klojinio sieną einantys balto betono laiptai palydi į tėvų ir vaikų poilsio kambarius, kuriuose architektai tęsia minimalizmo, natūralumo ir švarios erdvės idėją.

www.hansgrohe.lt                www.ruukki.lt               www.baumit.lt                www.jung.lt

Galerija

Komentarai

Rodyti visus komentarus (3)

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų