Leono Garbačausko fotografija

Namų jausmo pripildytas butas laikinai nakvynei

Namų jausmo pripildytas butas laikinai nakvynei

Būstas laikinai nakvynei paliekant kuo daugiau atviros erdvės – toks buvo pagrindinis užsakovų pageidavimas, kurį išgirdo interjero dizainerė Laura Krivienė. Minimalistinį interjerą papildžiusi modernios klasikos elementais ji sukūrę erdvę, kuri nors ir skirta tik laikinai nakvynei, tačiau gali būti vadinama namais.

Įžengus į 65 kv. m butą pasitinka šiluma ir namų įspūdis. Kaip sako L. Krivienė, šilčiausias akcentas čia – medinės eglutės rašto grindys, veliūro ir bronzos elementai. „Visa tai suteikia jaukumo ir elegancijos bendram interjerui. Kadangi namai nėra nuolatos gyvenami, norėjau, kad kiekvieną kartą pravėrus duris pasitiktų jaukios namų erdvės“, – paaiškina dizainerė.

Pasak L. Krivienės, svetainėje ir virtuvėje, vonios kambaryje atsikartojantis medinių tašelių ritmas suteikia projektui vientisumo. Skirtingas erdves taip pat sujungia interjerui pasirinktos natūralios medžiagos tokios kaip mediena, marmuro akmens raštas, natūrali oda. „Tai kuria prabangos ir kokybės įspūdį, kuris būdingas minimalizmui“, – sako projekto autorė. Kurdama šiuos namus dizainerė siekė suformuoti kokybišką interjero pagrindą.

Leono Garbačausko fotografija

Palikti vietos laisvei

Butas skirtas laikinai nakvynei, todėl buvo siekta turėti kuo mažiau baldų ir išsaugoti neapkrautas virtuvės ir svetainės erdves. „Šiame bute yra tik viena spinta, kurioje suprojektuoti du atskiri segmentai. Pirmasis – buitinėms reikmėms, antrasis – drabužių kabyklai, lentynoms, stalčiams ir išskleidžiamai lyginimo lentai“, – daiktų laikymo sistemą paaiškina L. Krivienė.

Būtent interjero dizainerės minima spinta tapo dekoratyvių namų akcentu, nes ji uždengta ąžuolo tašeliais, todėl nekrinta į akis ir prankyksta erdvėje. Vis dėlto interjero dizainerė pripažįsta, kad šios idėjos įgyvendinimas pareikalavo nemažai pastangų. „Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad ją įrengti paprasta, tačiau viską proporciškai suderinti užtruko. Nepaisant to, vienas įdomiausių projekto momentų – interjero stilistikos ir vientisumo paieškos. Buvo įdomu ieškoti modernios klasikos elementų, kurie derėtų su minimalizmo principu“, – atvirauja dizainerė.

Leono Garbačausko fotografija

Būsto paskirtis taip pat paskatino įrengti virtuvę be viršutinių lentynų (išskyrus tą, kuria dengiamas rekuperatorius-gartraukis). Virtuvės fasadus buvo nuspręsta dažyti ta pačia spalva kaip ir sienų, kad bendroje svetainės zonoje virtuvė būtų kuo mažiau pabrėžta, tačiau turėtų akį traukiančių akcentų, jais tapo bronzos rankenėlės ir maišytuvas.

Svečių kambaryje taip pat atsisakyta įprastos spintos, vietoje jos įrengta atvira metalinė kabykla. Pasak dizainerės, toks sprendimas padidina erdvę ir neformuoja uždarumo jausmo, kuris atsirastų tik įžengus į spintomis apstatytą kambarį.

Galerija

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų