(Bruce'o Hemmingo nuotr.)

Loftas Londone

Loftas Londone

Interjero dizaineriams labai svarbu nuolatos sekti tendencijas, ypač – prabangaus būsto srityje. Tai, kas X dešimtmetį buvo laikoma „aukštu lygiu“, šiandien pačiu laiku atsidūrė statybinių atliekų konteineryje. O kas atsirado?

„FORMstudio“ dramatiškai pertvarkė šį 240 m2 penthauzą, viršutiniame aukšte sukurdami įspūdingą atviro plano gyvenamąją erdvę. Radikalus architektų įsikišimas padėjo racionaliai išnaudoti turimą plotą ir išryškinti pagrindinį privalumą – įspūdingus Temzės vaizdus.

Penthauzas įrengtas dviejuose viršutiniuose „Lifschutz Davidson Sandilands“ pagal architekto-generalinio rangovo principą pastatyto daugiabučio aukštuose. Pirminis pastato planas – mažų butukų labirintas, kuriame kvadratinio metro kaina neleido įžvelgti erdvės po išskirtiniu lenktu stogu ir panoraminių Londono vaizdų galimybių.

Galerija

Vos įėjus, upės vaizdas traukia lankytoją į dvigubo aukščio erdvę, iš kurios elegantiškais laiptais pakylama į bendrą valgomojo ir svetainės plotą.

Apatiniame aukšte įrengtas šeimininkų miegamasis, kurio virš vandens pakibusiame vitrininiame erkeryje smagu įsitaisyti apskritoje Antonio Citterio dizaino sofoje ir mėgautis Canaletto teptuko verta panorama. Dar du miegamieji taip pat įrengti pirmajame aukšte.

Antro aukšto grindys įrengtos ne viename lygyje, taip subtiliai be sienų atskiriant maisto ruošimo, valgymo, poilsio ir darbo interjero erdves. Be to, svetainės zonos iškėlimas leido išvengti laiptelio prie išėjimo į terasą ir smarkiai pagerino apžvalgą sėdint ant integruotos 5,3 m ilgio sofos, kuri dar apšviesta iš apačios. Dar vienas įspūdingo ilgio daiktas čia – 5 metrų gartraukio gaubtas, pakibęs virš tokio pat ilgio virtuvės salos, taip pat padeda sustiprinti mastelio įspūdį.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų