Leono Garbačausko fotografija

Kotedžai, virtę šeimos namais: suminkštintas griežtumas

Kotedžai, virtę šeimos namais: suminkštintas griežtumas

Kurdama erdvių vilniečių šeimos namų interjerą dizainerė Violeta Šeputienė vadovavosi gana aiškiu šeimininko skoniu ir mėgavosi jai suteikta laisve bei pasitikėjimu.

Prireikė beveik pusantrų metų, kad du sublokuoti kotedžai pavirstų komfortiškais šeimos namais. „Teko gerokai padirbėti kuriant planą, pritaikyti namą prie keturių asmenų šeimos poreikių. Užsakovai prašė trijų kambarių vaikams, vieno erdvaus miegamojo, didelės virtuvės, skalbyklos, papildomų buitinių patalpų“, – jai nubrėžtas gaires komentuoja V. Šeputienė.

Leono Garbačausko fotografija

Būsimų namų stilistinę viziją turėjęs vyras – švaraus minimalizmo gerbėjas – pageidavo, kad interjere vyrautų betonas, stiklas ir medis. Prašymas buvo įgyvendintas, tačiau, kad namai neatrodytų pernelyg „vyriški“ ir „šalti“, parinkti jaukumo teikiantys akcentai: minkštu audiniu aptraukti svetainės baldai, lengvos užuolaidos.

Pirmajame namo aukšte dizainerė suprojektavo erdvią drabužinę, sanitarinį mazgą, du išėjimus į lauką. Likusią erdvę ji padalino į dvi pagrindines zonas – darbo ir poilsio.

Leono Garbačausko fotografija

Pilkšvuose virtuvės balduose, išlaikant pageidautąjį minimalizmą, integruota visa patogiai buičiai reikalinga techninė įranga. Plati virtuvės sala – tarsi tarpininkas tarp dviejų funkcinių zonų. Dizainerė jai parinko tamsią pilką, išlaikydama šių dviejų zonų spalvų pusiausvyrą.

Grindims šeimininkai pasirinko lietą betoną. Tradicinio blizgaus interjero dizainerė patarė atsisakyti pastebėjusi, kad veidrodinis paviršius „paskandins“ baldus. Tad betonas, taikant specialią technologiją, buvo „nušlifuotas“, padengtas keliais lako sluoksniais ir atrodo beveik baltas.

Leono Garbačausko fotografija

Išraiškinga interjero detalė yra laiptai. Dizainerė sako, kad ieškant jiems tinkamos vietos svarstyti įvairūs variantai. Iš betono lietų pakopų apdailai naudotas medis, suteikiantis kontrasto ir šilumos.

Laiptinės siena dekoruota betoną primenančiomis didelėmis akmens masės plokštėmis. Interjero kūrėja atkreipia dėmesį, kad jų klojimo raštas pasikartoja biožidinį supančioje sienoje ir „lipa“ į antrąjį aukštą. Erdvę po laiptais įrėmina stiklinė siena. Už jos interjero dizainerė įrengė mažytę oranžeriją. „Ta erdvė buvo gana tuščia. Sugalvojome, kaip ją pagyvinti: įrengėme apšvietimą, užpylėme akmenukais, įkomponavome augalų. Atrodo labai gražiai“, – džiaugiasi interjero specialistė.

Leono Garbačausko fotografija

Daug dėmesio ir darbo pareikalavo apšvietimas. „Visas pirmas aukštas – atvira erdvė. Reikėjo ją apšviesti tolygiai ir įvairiai. Mano požiūriu, apšvietimas turi tarnauti įvairiose gyvenimo situacijose. Šiuo atveju įtaisėme perimetrinį, kryptinį, taškinį LED apšvietimą – daug įvairių variantų“, – pasakoja V. Šeputienė.

Antrame aukšte įrengti miegamieji. Dideliame šeimininkų kambaryje suprojektuota talpi drabužinė. Šalia, už stiklinės pertvaros, yra vonios kambarys, kurį kurdama dizainerė laikėsi minimalizmo ir vientiso medžiagiškumo koncepcijos. Šalia vaikų vonios kambario – skalbykla. Ji, pasak V. Šeputienės, buvo vienas svarbesnių šeimininkų pageidautų dalykų.

Galerija

Komentarai

  • nuostabu…

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų