Kabantys sodai restorane

Kabantys sodai restorane

Restoranas „Busy Beet“, įsikūręs viename iš „Technopolio“ biurų miestelio pastatų, pasižymi šiuolaikiškais ir lakoniškais interjero sprendimais. Monochrominėje aplinkoje žvilgsnis išsyk krypsta į virš galvų kabančius augalus, suteikiančius erdvei ramybės pojūtį.

(Raimondo Urbakavičiaus fotografija)

Vienas iš projekto autorių architektas Tomas Jasiulis kurdamas restorano interjerą laikėsi paprastumo taisyklių ir visus nuostabos elementus perleido virtuvei. Rezultatas – preciziškai apgalvotų funkcinių zonų savitarnos restoranas ir kavinė, kuriuose nemanipuliuojama drąsiais sprendimais ar akis rėžiančiomis spalvomis. „Visiškai pritariu šiuolaikinei tendencijai, jog į restoraną yra einama pavalgyti, o ne pasižvalgyti, – sako T. Jasiulis. – Kasdienai skirti restoranai vengia pretenzingos prabangos. Bet tai nereiškia, kad interjeras gali būti joks ar nekoks.“

„Technopolio“ biuruose projektuotojams reikėjo laikytis nustatyto standarto, tačiau restorane architektai turėjo daugiau kūrybinės laisvės. „Įdomu, kad interjero idėja imta įgyvendinti ne nuo sienų ar numanomų zonų, o nuo lubų ir kabinamų augalų. Šios idėjos niekada anksčiau nebuvome išmėginę“, – pasakoja T. Jasiulis, dėl paprastesnių inžinerinių sprendimų pasirinkęs dirbtinės žalumos variantą. Visgi ir netikri augalai suteikia erdvei gaivumo bei jaukumo. Architekto teigimu, to ir siekta: daug dirbantiems žmonėms norisi ir netgi būtina dalį dienos praleisti ramesnėje erdvėje be streso ir iššūkių.

(Raimondo Urbakavičiaus fotografija)

Vienas iš restorano interjero sėkmės garantų, be abejo, yra geras apšvietimas. „Dieną jo nelabai prireikia, mat užtenka šviesos, krentančios per didžiulius langus, – pastebi architektas. – Bet vakare matyti, jog apšvietimas įvairiose zonose gana stipriai skiriasi. Jis pirmiausia turi netrikdyti, būti malonus. Tai ypač aktualu valgymo įstaigoje, kur ant stalo turi matyti tikrąsias patiekalo spalvas.“

(Raimondo Urbakavičiaus fotografija)

Visapusiškam komfortui pasiekti restorane ir kavinėje įrengtos skirtingos zonos tiek ieškantiems ramesnės vietos privačiam pokalbiui ar darbui, tiek didesnės kompanijos susibūrimui. T. Jasiulio nuomone, restorano interjeras turi būti ne tik funkcionalus ir estetiškas, bet ir susietas su virtuve. Europietiškos, azijietiškos ar fusion virtuvių interjerai privalo skirtis, o restorano šefo kulinarinė filosofija – būti jaučiama vos atsisėdus prie staliuko. Ką apie virtuvės užmojus byloja „Busy Beet“ erdvė? Pateikiame Jums nuotraukų užuominas.

(Raimondo Urbakavičiaus fotografija)

 

 

 

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų