(Lizos Petrolės nuotr.)

Jaukus modernumas

Jaukus modernumas

Dizaino studija „+tongtong“ renovavo ir išplėtė tradicinį Toronto (Kanada) Viktorijos laikų namą. Dabar tai – atviri ir šviesūs, modernūs namai.

Klientai pageidavo šiuolaikiško namo šeimai, padidinti gyvenamąjį plotą, bet neišsišokti santūrioje kaimynystėje. Pasirinktos priemonės – šviesa ir natūralios medžiagos, jas rinktis įkvėpė kaimo gyvenimas ir namo statybos laikai. Industrinės medžiagos interjere pabrėžia pasikeitusią architektūros kokybės sampratą ir formuoja modernią erdvę.

Pilkai ir juodai cinkuoti interjero ir eksterjero paviršiai jungia modernius ir tradicinius sprendimus. Pastato vidų papildomai apšviečia pro didelius stoglangius iki pirmojo aukšto sklindanti natūrali šviesa, ties virtuve papildomai pagyvinanti cinkuotą sienos ir lubų paviršių. 

Architektų biuro „+tongtong“ vadovas Johnas Tongas ypač džiaugiasi šiuo sprendimu, kuris paverčia antro aukšto koridorių tiltu, jungiančiu visus aukštus.

Galerija

Trečiame aukšte, palėpėje visa siena virto milžinišku trikampiu langu į kaimynystę ir tolumoje spindinčius miesto centro dangoraižius. Specialiai pagamintos trikampės užuolaidos prireikus pasislepia komodoje po langu.

Virtuvės langas po rekonstrukcijos iš vertikalaus virto horizontaliu ir buvo nepastebimai integruotas į virtuvės baldus, kurie sklandžiai pereina į valgomojo komodą, o joje įrengtas etanolio židinys. Tokie ne formaliai erdves atskiriantys, bet jų ribas naikinantys baldai yra ir kitose namo dalyse.

Galinis fasadas buvo visiškai pakeistas, siekiant kiek įmanoma labiau atverti vaizdą į kieme augančią didžiulę guobą. Iš priekinio fasado išsikišantis stiklinis erkeris dosniai atveria namo interjerą aplinkai , o nuo saulės jį pridengia cinkuotas stogelis, primenantis vietines kampines parduotuvėles. Kruopščiai prižiūrima apželdinta terasa ir atraminės sienelės atskiria namą nuo viešos gatvės. Tai saugi zona žaisti vaikams, o suaugusiems – stebėti gyvenimo spektaklį.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų