Leono Garbačausko fotografija

Interjeras padiktuotas gamtos

Interjeras padiktuotas gamtos

 

Kasdien darbiniuose rūpesčiuose paskendusiame verslo centre architektams Gintautui Šveikauskui ir Edimtui Šimeliūnui („Archinova“) pavyko sukurti ramią daugiafunkcę erdvę. Tai ir susitikimų vieta, ir maitinimo įstaiga, ir atsipūsti skirtas užutėkis.

Vienas iš projektų autorių, architektas E. Šimeliūnas, sako, kad kuriant interjerą pirmiausia atsižvelgta į vietos specifiką. Verslo centre „Green Hall2“ esantis restoranas turi aptarnauti skirtingą publiką: nuo ankstyvo ryto skubančią, per pietus išalkusią, o vakare, po darbų, bandančią atsipalaiduoti.

Leono Garbačausko fotografija

Restorane – jokių nereikalingų detalių. Tik tokiai įstaigai būtini minimalistiniai baldai. Kaip sako kūrėjai, gamtinių formų ir spalvų baldai parinkti neatsitiktinai. Jie derinti prie žaliųjų kiemo zonų nuotaikos. Atsižvelgta ir besikeičiančią erdvės paskirtį. „Be įprastos funkcijos, restoranas yra įvairių verslo renginių zona. Tad stacionarus baldų išdėstymas neįmanomas ‒ jis kinta“, ‒ reikšmingas detales atskleidžia architektas.

Atsižvelgiant į erdvės naudojimo būdą, interjere vyrauja universalios medžiagos: medis, metalas, betonas. „Šios medžiagos tiek pagal estetines, tiek pagal fizines savybes geriausiai tiko verslo centro restoranui“, ‒ aiškina E. Šimeliūnas.

Ramų interjero koloritą projektuotojai pasirinko atsižvelgdami į pastato, stovinčio ant Neries kranto, aplinką ir architektūrą. „Statinys skaidrus, šviesus, restorano erdvė permatoma“, ‒ paaiškina kūrėjas. Erdvės gilumo įspūdžiui sustiprinti architektai naudojo tamsesnes spalvas.

Pagrindiniu restorano elementu ir interjero akcentu tapo iš geometrinių elementų sukurtos išraiškingos lubos. Jos yra atsvara „išnukusioms“ sienoms. „Restorano erdvė sienų lyg ir neturi ‒ aplink stiklo vitrinos, todėl luboms norėjome suteikti žaismingumo“, ‒ tokį sprendimą pagrindžia pašnekovas.

Leono Garbačausko fotografija

Keliasluoksnės lubos skiriasi forma, medžiagomis ir spalva. Šitaip sukuriama aukštesnės erdvės iliuzija. Skirtingu paros metu elementai atrodo vis kitaip. „Naudojant apšvietimą, lubos sužadina skirtingą nuotaiką ‒ nuo ramios iki žaismingos, ekspresyvios“, ‒ sako E. Šimeliūnas.

Lubas papildo keliaplanėje erdvėje pakibę aukso spalvos šviestuvai. Šie svarbūs akcentai traukia žvilgsnį tiek sėdint restorane, tiek žvelgiant į jį iš lauko.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų